top of page
  • SimpleGreensTeam

Nøddepaneret Root-steaks


simplegreens, rootsteaks, rodfrugtbøf, varm salat, kål, rødbede, spelt
Her er de lækre RootSteaks serveret med en varm grønkål-rødbede salat med speltkerner

Det skal du bruge

Store rodfrugter pastinak, knoldselleri eller persillerod 1-2 dl mel, boghvede-, kikærte-,  quinoa-, havre- eller hvedemel 1 æg (vegansk udgave erstat æg med 1-2 dl. Vand) 2 tsk. Salt – peber – krydderier ( vælg evt dit ynglingskrydderi eller udelad) Nødder hakkede, kan være hassel-, cashew- eller paranødder

Nigellafrø eller sesamfrø, både sorte og hvide duer

Fedtstof til stegning


Sådan gør du

1) Skræl rodfrugten og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver på langs.

2) Bag skiverne ved 180 grader i ca. 15 minutter i ovnen.

3) Lav nu en dobbelt panering – vend i mel, derefter i et sammenpisket æg og sidst i blandingen af fint hakkede nøddeer, frø og krydderier, salt & peber. Vegansk; Bland mel, vand, salt/peber og krydderier til en tykflydende dej og vend rodfrugterne i den og derefter i nødde/frø blandingen.

4) Steg skiverne ved middel varme, til de bliver let gyldne på en pande.

Denne panering er lækker men suger også en del af fedtet du steger i, hvis du gerne vil spare på dette energi indtag, kan du spraye lidt fedtstof på rootsteaks’ne inden du sætter dem tilbage i ovnen til de er gyldne. Et andet tip er, at de bagte rootsteaks nemt kan gemmes til dagen efter så du sparer en del tid. Bare opbevar dem på køl og fortsæt så tilberedningen fra punkt 3) Server en kold eller varm salat til – velbekomme

366 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page