top of page
  • SimpleGreensTeam

Garbanzo Spinat Tapas

Du kender helt sikkert de spanske tapas retter - tapas dækker over en række små retter som enten spises som et samlet hovedmåltid eller som en appetiser. Ordet 'tapa' betyder låg på spansk og man tænker at ordet tapas kommer sig af, at man tidligere har anvendt tynde skiver brød eller skinke som låg på sin drink for at holde insekter ude. Smart på mange måder ikk? Siden er tapas kommet til at dække over en række småretter og de behøver slet ikke at være spanske men kan komme fra alle dele af verden. Denne tapas ret er dog en af de mest traditionelle og alle som har prøvet ved hvorfor....den smager fantastisk :) Dens spanske betegnelse er Espinacas con garbanzos men vi kalder den bare Garbanzo spinat.

SimpleGreens Garbanzo spinat tapas vegetarisk vegansk
Ved servering kan du vælge at anrette i små spanske skåle for et rigtig autentisk look.

Ingredienser

2 ds. kikærter fra dåse

Ca. 300g frisk spinat 15 mandler uden hinde

2 skiver brød (gerne dagsgammel)

½ dl tomatsovs

3 fed hvidløg fint hakket

1 tsk. spidskommen

2 spsk. balsamico eddike

1 tsk. røget paprika

olivenolie

salt+peber og chayenne peber til at smage tilFremgangsmåde

Blancher spinaten et par minutter i lidt olivenolie. Sæt til side til senere.

Rist nu mandler, brød i tern og krydderier på panden – i lidt olivenolie. Når det har fået farve skal det i blenderen og blendes til en ensartet ’sovs’


Nu kommes kikærterne på panden ristes et øjeblik og tilsættes derefter sovsen og tomatsovsen. Rør til du har en ensartet masse – kan være at der skal lidt vand til. Slutlig tilsættes spinaten og det hele varmes igennem og smages til.

Server varm i små portioner som en tapas.

85 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page