top of page
  • SimpleGreensTeam

Borscht - ukrainsk rødbedesuppe

Rødbedesuppe efter denne opskrift smager ikke af jord som nogle fastholder, at rødbeder kan smage. Faktisk smager den frisk og har et let sødme og den vildeste farve. Alt i alt varsler den sundhedsboost ud over alle grænser. Og vi er vilde med den :)

SimpleGreens Borscht Organic Økologisk
Fantastisk farve på denne Borscht - pyntes evt med en lille stjerne som her i den blendede udgave.

 

Ingredienser; 7-8 rødbeder, friske, revet fint

1 mellem løg finthakket

10-12 hvidløgsbåde, finthakket

2 porre i fine halve skiver


1 bakke blandede svampe eller 1 bakke mark champignon finthakkede


2 spsk peberkorn,

3 hele allehånde og

2-3 blade laurbærblade puttes alle I en te filterpose eller en krydderi pose, der tåler at koge med så det er nemt at fiske op til slut.


1 bagekartoffel eller 3-4 mindre i tern

2 store gulerødder i tern

1 ds hakkede tomater

2-3 spsk tomatpaste

2-3 spsk balsamico eller anden syre rødvinseddike ell. lign.


Stor håndfuld groft hakket dild samt salt og peber


Ønsker du en pink suppe som her - så brug en stavblender og blend det med lidt fløde eller cremefraiche pynt af med lidt dild og evt creme fraiche som topping sammen med salatfrø og/ell deluxe topping. Suppen kan også serveres kold, så skal den afkøle først .


 

Fremgangsmåde;


Gør alle ingredienser klar og start med at svitse løg, hvidløg og porre lidt i lidt olie. Giv dem lidt salt. Tilsæt nu rødbeder og krydderpose - hæld vand på til det dækker det hele og lad det koge 10 min. Tilsæt resten og lad det koge yderligere 10 min - smag til med salt og peber. Dilden vil give noget smag efter et par minutter. Anret og server med dild og cremefraiche samt lækre toppings





347 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page