Varme salater betegner tilberedte grøntsager og de kan være super lækre. Denne er ingen undtagelse og sørger for, at du får nogle fantastiske næringsstoffer fra de stærk grønne palmekålsblade.
Er du til kød, fjerkræ, fisk eller bare vegetar går sådan en varm palmekålssalat ualmindelig godt til stort set hvad som helst som tilbehør - en frikadelle af okse, kalkun, kylling eller grøntsager går super til. Torsk eller anden lys fast fisk er en af mine egne favoritter til denne salat og ellers kan jeg anbefale vores egen VeggieMix COZY eller CURRY til en ren vegansk ret. Nemt 🤗
Ingredienser til en person frokost størrelse eller tilbehør - der ganges op helt proportionalt men også med hensyn til egne preferencer; 1/3 palmakål, groft hakket 1 mellem/mindre løg, skåret i skiver
1 fed hvidløg (eller flere :) ) finthakket
1 rød chili (de er ret milde dem man køber i supermarkedet), fint hakket
Frisk rosmarin, skyllet uden stilke
Salt (gerne rødvinssalt) og peber
Lidt olivenolie at stege i og gerne nogle stænk æblecidereddike
Steg først løg til de begynder at blive gennemsigtige og tilsæt så resten. Steges ved svag varme i 4-6 min husk at vende blandingen lidt hele tiden så det steges ensartet og ikke brænder på. Stænk nu med æblecidereddike svarende til en spiseskefuld. Det er med til at give ekstra smag og så er det antiinflammatorisk. Æblecider udgaven tilfører retten en snert sødme.
Serveres varm og gerne med en topping med kornprodukter som smagsgiver men også for at fuldende din aminosyresammensætning. På billedet herunder har jeg valgt Sommergul topping og Harlekin topping - begge indeholder nemlig hele puffede korntyper samt en masse andre lækrerier, der bare gør spise oplevelsen så meget mere spændende både i udseende og smag.
Velbekomme 🤗
Comentarios