Ice bean er det nye navn for en sundere udgave af vegansk ice cream. Denne creamede og skønne veganske is er så nem at lave, at den burde være kendt af alle. Fordelen ved at lave denne udgave, er at den er hurtig, indeholder fibre som 'normale' is ikke gør. Den mætter altså mere og så har den en lavere belastning på din krops produktion af insulin. Man siger, at den har et lavt glykæmisk index. Ingredienserne er fyldt med gode ernæringskilder og da vi anvender whole foods, får vi altså alle mineraler, vitaminer og sporstofferne med. Selvom du ikke sparer på dagen 'energi' indtag så er det alligevel et valg som giver lidt sundere samvittighed. Jeg var lige ved at misse 'energi-budgettet' helt med al den lækre chokoladesovs jeg også kom på - oh no :D Scroll helt i bund for at se en næringsdeklaration. Opskriften giver ca. 570g færdig ice bean.
Ingredienser; I en blender kommes følgende; 1 ds butter beans / limabønner (ca. 250g)
10 udstenede dadler (ca. 90g) - gerne medjool
2 spsk mandelsmør (ca. 90g) - kan også være anden nøddesmør, men vil dog give smag 1 stang vanilje - brug kun frøene
Evt. lidt plantemælk til at opnå den creamede konsistens
Det hele køres på blenderen til konsistensen er lækker creamet
Dernæst sættes på frost - 1 time hvis den skal spises samme dag og ellers skal den tages ud 1-2 timer før servering.
Næringsindhold pr. 100 g Glykæmisk index 43
Energi, kJ 830Energi, kcal 199
Fedt, 10,0g
- heraf mættede fedtsyrer, 0,7g
Kulhydrat, 18,1g
- heraf sukkerarter, 10,7g
Kostfibre, 4,3g
Protein, 6,7g
Salt, 0,0g
Comments