Hummus er et oplagt sted at tilføje lidt ekstra grønt.
Denne opskrift er med blomkål, da det lige var den rest jeg havde efter en blomkålspizza bund.
Hvis du har en rest af ovnbagte rodfrugter eller græskar kan du tilføje det i stedet for.
Hummus er et lækker mellemmåltid med rugbrødschips og snack grønt (praktisk på farten), men også som tilbehør til måltider og samtidig en god proteinkilde.
Tip: Hvis du ikke har tahin på lager, kan du udskifte med lidt udblødte nødder.
Ingredienser:
1 buket blomkål, skåret i mindre stykker eller revet.
1 ds. Kikærter, eller en bøtte fra fryseren.
2 fed hvidløg
En god klat tahin
1/2 chili hakket
1 tsk. spidskommen
Saft fra 1 citron og eventuelt revet skal
5 spsk.
Salt efter smag
Hvis det er en mindre portion, kan du bruge en stavblender eller mini hakker.
Fremgangsmåde:
Dræn kikærterne, gem evt.lidt af vandet til at justerer konsistensen.
Kom alt i en foodprocessor eller anden blender og kør. Tilsæt lidt af vandet til konsistensen er som du ønsker.
Drys:
Tilbehør: Grønt snack, rugbrødschips
Comments