Rødbedesuppe efter denne opskrift smager ikke af jord som nogle fastholder, at rødbeder kan smage. Faktisk smager den frisk og har et let sødme og den vildeste farve. Alt i alt varsler den sundhedsboost ud over alle grænser. Og vi er vilde med den :)
Ingredienser; 7-8 rødbeder, friske, revet fint
1 mellem løg finthakket
10-12 hvidløgsbåde, finthakket
2 porre i fine halve skiver
1 bakke blandede svampe eller 1 bakke mark champignon finthakkede
2 spsk peberkorn,
3 hele allehånde og
2-3 blade laurbærblade puttes alle I en te filterpose eller en krydderi pose, der tåler at koge med så det er nemt at fiske op til slut.
1 bagekartoffel eller 3-4 mindre i tern
2 store gulerødder i tern
1 ds hakkede tomater
2-3 spsk tomatpaste
2-3 spsk balsamico eller anden syre rødvinseddike ell. lign.
Stor håndfuld groft hakket dild samt salt og peber
Ønsker du en pink suppe som her - så brug en stavblender og blend det med lidt fløde eller cremefraiche pynt af med lidt dild og evt creme fraiche som topping sammen med salatfrø og/ell deluxe topping. Suppen kan også serveres kold, så skal den afkøle først .
Fremgangsmåde;
Gør alle ingredienser klar og start med at svitse løg, hvidløg og porre lidt i lidt olie. Giv dem lidt salt. Tilsæt nu rødbeder og krydderpose - hæld vand på til det dækker det hele og lad det koge 10 min. Tilsæt resten og lad det koge yderligere 10 min - smag til med salt og peber. Dilden vil give noget smag efter et par minutter. Anret og server med dild og cremefraiche samt lækre toppings
Comments